Category Archives: Te gjitha

12 Feb
0

Dita e të sëmurëve 2018

Me datë 10 Shkurt në qytetin e Rrëshenit, me rastin e Ditës së XXVI Botërore të të sëmurëve Caritasi Dioqezan Rrëshen ka organizuar një ditë festive në vëmendje të personave me aftësi ndryshe dhe të moshurve të dioqezës. Në orën ...

Read More
21 Dec
0

Feste me femijet

Festat e fundvitit na ftojnë të jemi gjithmonë e më të vëmëndshëm ndaj personave më në nevojë në komunitetin tonë. Për këtë Caritas Rrëshen në bashkëpunim me gjimnazin Rrëshen, në kuadër të Projektit; “Ndjekje Shkollore për Fëmijët në vështirësi në ...

Read More
02 Dec
0

Inaugurimi dhe bekimi i menses se te varferve ne Rrëshen

Me datë 1 Dhjetor 2017 është bërë bekimi i ambienteve të Mensës Dioqezane së të Varfërve në Rrëshen, një bashkpunim i ngushtë mes Caritas-it Dioqezan  i cili në kuadër të projektit: “Proçesi i Integruar i trajnimeve –Qëndrueshmëria e Caritas-eve nëDioqezane ...

Read More
10 Sep
0

Inside 2017

Nga data 21 deri me 30 Gusht 2017 një grup i vullnetarëve të Caritas-it Dioqezan Rrëshen kanë marrë pjesë një një Kamp Veror në Sarajevë të projektit “Inside” të financuar nga programi Erasmus Plus, që përfshin të rinjë nga Shqipëria, ...

Read More
10 Jun
0

Stop Trafikimit

Në kuadër të projektit, “Përmirësimi i sistemit të referimit, mbrojtjes dhe riintegrimit për Vot/PvoT në Shqipëri” Caritasi Dioqezan Rrëshen me mbështetjen e Caritasit Kombëtar Shqiptar gjatë vitit akademik 2016-2017, ka zhvilluar disa takime informuese-ndërgjegjësuese në shkolla të ndryshme të dioqezës. ...

Read More
24 May
0

ANIMATORË, TË THIRRUR PËR TË SHËRBYER!!!

Kemi përfunduar ecjen e formimit me disa nga Animatorët prej zonave të ndyshme Baritore të Dioqezës sonë të mbështetur nga Caritas-i Dioqezan Rrëshen! Këta të rinjë kanë guxim të marrin NJË përgjegjësi më shumë dhe të jenë edhe model për ...

Read More
24 May
0

Materiale për kampet verore

Përgatitja e aktiviteteve verore po afron! Caritasi Dioqezan Rrëshen ofron për Animatorët dhe Edukatorët materialin me Historinë Kampit Veror  2017 të titulluar “FAMILJA, SHKOLLË E JETËS DHE E DASHURISË”. Për ata që janë të interesuar për informazione më shumë mund të ...

Read More
29 Dec
0

Bamiresia te pasuron

Festat e këtij fundviti kanë lejuar që edhe disa nga fëmijet e Rrëshenit të përjetonin një moment ndryshe nga ditët e tyre. Pikërisht në festen e “ Fëmijëve të pafajshëm” fale bujarisë së bamirësit Petrit Prenga, është dhuruar një drekë ...

Read More
29 Dec
0

Dhuratat e krishtlindjes per femijet

Në kuadër të projektit “Proçesi i Integruar i Trajnimeve – Qëndrueshmëria e Caritaseve Dioqezane në Shqipëri, Caritas Rrëshen ka menduar në mënyrë të veçantë për fëmijët e kopshteve që ndodhen në Dioqezën tonë, ku fëmijët edukohen falë bujarisë dhe gadishmërisë ...

Read More
09 Nov
0

Anti Trafikimit

Në muajin tetor i cili është muaji dedikuar Fushatës Kundër Trafikimit të qenieve njerëzore, Caritas Dioqezan Rrëshen në bashkëpunim më Caritas-in Shqiptar (Sektori i Antitrafikimit) ka bërë të mundur zhvillimin e një aktiviteti informues dhe ndërgjegjësues në 2 shkollat 9-vjeçare ...

Read More
12