Category Archives: Sociale

21 Dec
0

Feste me femijet

Festat e fundvitit na ftojnë të jemi gjithmonë e më të vëmëndshëm ndaj personave më në nevojë në komunitetin tonë. Për këtë Caritas Rrëshen në bashkëpunim me gjimnazin Rrëshen, në kuadër të Projektit; “Ndjekje Shkollore për Fëmijët në vështirësi në ...

Read More
02 Dec
0

Inaugurimi dhe bekimi i menses se te varferve ne Rrëshen

Me datë 1 Dhjetor 2017 është bërë bekimi i ambienteve të Mensës Dioqezane së të Varfërve në Rrëshen, një bashkpunim i ngushtë mes Caritas-it Dioqezan  i cili në kuadër të projektit: “Proçesi i Integruar i trajnimeve –Qëndrueshmëria e Caritas-eve nëDioqezane ...

Read More
10 Sep
0

Inside 2017

Nga data 21 deri me 30 Gusht 2017 një grup i vullnetarëve të Caritas-it Dioqezan Rrëshen kanë marrë pjesë një një Kamp Veror në Sarajevë të projektit “Inside” të financuar nga programi Erasmus Plus, që përfshin të rinjë nga Shqipëria, ...

Read More
29 Dec
0

Dhuratat e krishtlindjes per femijet

Në kuadër të projektit “Proçesi i Integruar i Trajnimeve – Qëndrueshmëria e Caritaseve Dioqezane në Shqipëri, Caritas Rrëshen ka menduar në mënyrë të veçantë për fëmijët e kopshteve që ndodhen në Dioqezën tonë, ku fëmijët edukohen falë bujarisë dhe gadishmërisë ...

Read More
09 Nov
0

Anti Trafikimit

Në muajin tetor i cili është muaji dedikuar Fushatës Kundër Trafikimit të qenieve njerëzore, Caritas Dioqezan Rrëshen në bashkëpunim më Caritas-in Shqiptar (Sektori i Antitrafikimit) ka bërë të mundur zhvillimin e një aktiviteti informues dhe ndërgjegjësues në 2 shkollat 9-vjeçare ...

Read More
12 Apr
0

Zhvillimi Social dhe Ekonomik i grupeve në nevojë

“TË NDIHMOJMË TY SOT QË TI TË NDIHMOSH DIKË TJETËR NESËR” Ka qënë ky titulli i miniprojektit të prezantuar me datë 07 Mars në Famullia “Shën Nikolli”          Suç -Burrel, në kuadër të projektit “Procesi i Integruar i Trajnimeve-Qëndrueshmeria  e Caritas-eve  ...

Read More
11 Apr
0

Fuqizimi i Gruas në luftën kundër dhunës në familje dhe dhuna tek fëmijët

Kjo ka qënë tema e cila është zhvilluar me dt 29-03-2016 në ambientet e Caritas Rrëshen. Duke u nisur nga ky faktor i cili po merrë një gëmë të gjëre zhvillimi në Shqipëri dhe shtresa më e prekur janë fëmijët ...

Read More
11 Apr
0

“Një dhuratë për Mamin”

Me rastin e festës së Mësuesit dhe të Nënës, Caritas-i Dioqezan Rrëshen në bashkpunim të ngushtë me disa prej vullnetarëve, ka organizuar një aktivitet Edukues-Argëtues, me dhe për fëmijët e Ndjekjes Shkollore, të cilët tashmë prej katër vitesh nga e ...

Read More
22 Dec
0

Shëtitje

Data 19 Dhjetor për fëmijët e ndjekjes shkollore dhe ata me vështirësi në qytetin e Rrëshenit nuk ka qënë një ditë si gjithë të tjerat. Me rastin e festave të fundvitit, falë mbështetjes së Caritas Verona, që financon këtë projekt ...

Read More
10 Jul
0

Emergjencat

Nje nga misionet me te rendesishme te Caritas Rreshen jane emergjencat ne aspektin natyror ose social ne zonat per te cilat ne perkujdesemi. Nje nga rastet me te rendesishme i trajtuar eshte ai i termetit te Dibres. Ne Shtator të ...

Read More
12