Category Archives: Formuese

14 Mar
0

Kurse Trajnimi për ngritjen e kapaciteteve dhe menaxhimin e projekteve të zhvillimit.

Caritas Dioqezan Rrëshen, në bashkëpunim të ngushtë me Dioqezën Misionarët dhe bashkëpuntorë laikë ka filluar kursin e trajnimit për:” Ngritje kapacitetesh për menagjimin e Projekteve të Zhvillimit në Dioqezë”. Ky kurs ka për qëllim formimin e stafit dhe të bashkëpunëtore ...

Read More
21 Dec
0

Feste me femijet

Festat e fundvitit na ftojnë të jemi gjithmonë e më të vëmëndshëm ndaj personave më në nevojë në komunitetin tonë. Për këtë Caritas Rrëshen në bashkëpunim me gjimnazin Rrëshen, në kuadër të Projektit; “Ndjekje Shkollore për Fëmijët në vështirësi në ...

Read More
10 Jun
0

Stop Trafikimit

Në kuadër të projektit, “Përmirësimi i sistemit të referimit, mbrojtjes dhe riintegrimit për Vot/PvoT në Shqipëri” Caritasi Dioqezan Rrëshen me mbështetjen e Caritasit Kombëtar Shqiptar gjatë vitit akademik 2016-2017, ka zhvilluar disa takime informuese-ndërgjegjësuese në shkolla të ndryshme të dioqezës. ...

Read More
24 May
0

ANIMATORË, TË THIRRUR PËR TË SHËRBYER!!!

Kemi përfunduar ecjen e formimit me disa nga Animatorët prej zonave të ndyshme Baritore të Dioqezës sonë të mbështetur nga Caritas-i Dioqezan Rrëshen! Këta të rinjë kanë guxim të marrin NJË përgjegjësi më shumë dhe të jenë edhe model për ...

Read More
24 May
0

Materiale për kampet verore

Përgatitja e aktiviteteve verore po afron! Caritasi Dioqezan Rrëshen ofron për Animatorët dhe Edukatorët materialin me Historinë Kampit Veror  2017 të titulluar “FAMILJA, SHKOLLË E JETËS DHE E DASHURISË”. Për ata që janë të interesuar për informazione më shumë mund të ...

Read More
29 Dec
0

Bamiresia te pasuron

Festat e këtij fundviti kanë lejuar që edhe disa nga fëmijet e Rrëshenit të përjetonin një moment ndryshe nga ditët e tyre. Pikërisht në festen e “ Fëmijëve të pafajshëm” fale bujarisë së bamirësit Petrit Prenga, është dhuruar një drekë ...

Read More
25 Apr
0

Procesi i integruar i Trajnimit, Qendrueshmeria e Caritas-eve Dioqezane ne Shqiperi

Në kuardër të projektit: “Proçesi i Integruar i Trajnimeve – Qëndrueshmëria e Caritaseve Dioqezane në Shqipëri”, ka nisur në zonën e Suç-Burrel aplikimi i aksionit Pilot në Komunitet për fuqizimin dhe mbështetjen e familjeve në nevojë. Projekti mbështetet nga Renovabis, ...

Read More
11 Apr
0

Fuqizimi i Gruas në luftën kundër dhunës në familje dhe dhuna tek fëmijët

Kjo ka qënë tema e cila është zhvilluar me dt 29-03-2016 në ambientet e Caritas Rrëshen. Duke u nisur nga ky faktor i cili po merrë një gëmë të gjëre zhvillimi në Shqipëri dhe shtresa më e prekur janë fëmijët ...

Read More
12 Feb
0

TAKIM FORMUES PËR VULLNETARËT E CARITAS – IT “DITA NDËRKOMBËTARE E TË SËMURËVE”

Viti i mëshirës na fton të jemi me afër njerezve në nevojë duke u kujdesur dhe duke ju shërbyer. Për këtë qëllim  me datë 06 Shkurt  në kuadër të Projektit: Proçesi i Integruar i Trajnimeve – Qëndrueshmëria e Caritas-eve Dioqezane ...

Read More