Author Archives: admin

25 Apr
0

Procesi i integruar i Trajnimit, Qendrueshmeria e Caritas-eve Dioqezane ne Shqiperi

Në kuardër të projektit: “Proçesi i Integruar i Trajnimeve – Qëndrueshmëria e Caritaseve Dioqezane në Shqipëri”, ka nisur në zonën e Suç-Burrel aplikimi i aksionit Pilot në Komunitet për fuqizimin dhe mbështetjen e familjeve në nevojë. Projekti mbështetet nga Renovabis, ...

Read More
12 Feb
0

TAKIM FORMUES PËR VULLNETARËT E CARITAS – IT “DITA NDËRKOMBËTARE E TË SËMURËVE”

Viti i mëshirës na fton të jemi me afër njerezve në nevojë duke u kujdesur dhe duke ju shërbyer. Për këtë qëllim  me datë 06 Shkurt  në kuadër të Projektit: Proçesi i Integruar i Trajnimeve – Qëndrueshmëria e Caritas-eve Dioqezane ...

Read More
22 Dec
0

Shëtitje

Data 19 Dhjetor për fëmijët e ndjekjes shkollore dhe ata me vështirësi në qytetin e Rrëshenit nuk ka qënë një ditë si gjithë të tjerat. Me rastin e festave të fundvitit, falë mbështetjes së Caritas Verona, që financon këtë projekt ...

Read More
12 Nov
0

Shërbimet e ofruara ne Dioqezën e Rrëshenit nga misionarët

Po paraqesim nje strukture te veprimtarise dhe sherbimet e ofruara ne Dioqezen e Rreshenit nga misionaret.

Read More
10 Jul
0

Emergjencat

Nje nga misionet me te rendesishme te Caritas Rreshen jane emergjencat ne aspektin natyror ose social ne zonat per te cilat ne perkujdesemi. Nje nga rastet me te rendesishme i trajtuar eshte ai i termetit te Dibres. Ne Shtator të ...

Read More
28 Apr
0

Asamblea e përgjithshme prill 2015

Me datë 18/04/2015, në ambientet e Universitetit “Zoja e Këshillit të Mirë” në Tiranë, u mbajt Asambleja Kombëtare e Caritasit. Në këtë takim morën pjesë Ipeshkvinjë, drejtues të Caritaseve Dioqezane, drejtori i Caritasit Shqiptar, punonjës e vullnetarë të Caritaseve nga ...

Read More
16 Apr
0

Mbeshtetje shkollore per femijet Rom dhe ata ne veshtiresi ne qytetin e Rreshenit

Qyteti i Rreshenit ndodhet ne zonen veriore te Shqiperise dhe si çdo qytet tjeter popullohet dhe ai nga nje pakice e njerezve me ngjyre qe ndryshe quhen Rome. Sot ne Rreshen jetojne pak a shume 50 familje Rome, kushtet e ...

Read More
16 Apr
0

Kujdesi paliativ në banesë

Caritas-i Rreshen ne bashkepunim me Caritas-in Shqiptar, nëpërmjet shërbimeve të ndryshme që ofron në komunitet, ka treguar se gjithmonë ka qenë dhe vazhdon të jetë pranë njerëzve në nevojë. Kjo ështe dëshmuar më së miri me shërbimin e ofruar ndaj ...

Read More