Author Archives: Caritas

06 Mar
0

Mesazhi i Atit të Shenjtë për Kreshme 2019

Lexo më shumë
12 Feb
0

Dita e të sëmurëve 2018

Me datë 10 Shkurt në qytetin e Rrëshenit, me rastin e Ditës së XXVI Botërore të të sëmurëve Caritasi Dioqezan Rrëshen ka organizuar një ditë festive në vëmendje të personave me aftësi ndryshe dhe të moshurve të dioqezës. Në orën ...

Lexo më shumë
21 Dic
0

Feste me femijet

Festat e fundvitit na ftojnë të jemi gjithmonë e më të vëmëndshëm ndaj personave më në nevojë në komunitetin tonë. Për këtë Caritas Rrëshen në bashkëpunim me gjimnazin Rrëshen, në kuadër të Projektit; “Ndjekje Shkollore për Fëmijët në vështirësi në ...

Lexo më shumë
02 Dic
0

Inaugurimi dhe bekimi i menses se te varferve ne Rrëshen

Me datë 1 Dhjetor 2017 është bërë bekimi i ambienteve të Mensës Dioqezane së të Varfërve në Rrëshen, një bashkpunim i ngushtë mes Caritas-it Dioqezan  i cili në kuadër të projektit: “Proçesi i Integruar i trajnimeve –Qëndrueshmëria e Caritas-eve nëDioqezane ...

Lexo më shumë
10 Set
0

Inside 2017

Nga data 21 deri me 30 Gusht 2017 një grup i vullnetarëve të Caritas-it Dioqezan Rrëshen kanë marrë pjesë një një Kamp Veror në Sarajevë të projektit “Inside” të financuar nga programi Erasmus Plus, që përfshin të rinjë nga Shqipëria, ...

Lexo më shumë
10 Giu
0

Stop Trafikimit

Në kuadër të projektit, “Përmirësimi i sistemit të referimit, mbrojtjes dhe riintegrimit për Vot/PvoT në Shqipëri” Caritasi Dioqezan Rrëshen me mbështetjen e Caritasit Kombëtar Shqiptar gjatë vitit akademik 2016-2017, ka zhvilluar disa takime informuese-ndërgjegjësuese në shkolla të ndryshme të dioqezës. ...

Lexo më shumë
24 Mag
0

ANIMATORË, TË THIRRUR PËR TË SHËRBYER!!!

Kemi përfunduar ecjen e formimit me disa nga Animatorët prej zonave të ndyshme Baritore të Dioqezës sonë të mbështetur nga Caritas-i Dioqezan Rrëshen! Këta të rinjë kanë guxim të marrin NJË përgjegjësi më shumë dhe të jenë edhe model për ...

Lexo më shumë
24 Mag
0

Materiale për kampet verore

Përgatitja e aktiviteteve verore po afron! Caritasi Dioqezan Rrëshen ofron për Animatorët dhe Edukatorët materialin me Historinë Kampit Veror  2017 të titulluar “FAMILJA, SHKOLLË E JETËS DHE E DASHURISË”. Për ata që janë të interesuar për informazione më shumë mund të ...

Lexo më shumë
29 Dic
0

Bamiresia te pasuron

Festat e këtij fundviti kanë lejuar që edhe disa nga fëmijet e Rrëshenit të përjetonin një moment ndryshe nga ditët e tyre. Pikërisht në festen e “ Fëmijëve të pafajshëm” fale bujarisë së bamirësit Petrit Prenga, është dhuruar një drekë ...

Lexo më shumë
29 Dic
0

Dhuratat e krishtlindjes per femijet

Në kuadër të projektit “Proçesi i Integruar i Trajnimeve – Qëndrueshmëria e Caritaseve Dioqezane në Shqipëri, Caritas Rrëshen ka menduar në mënyrë të veçantë për fëmijët e kopshteve që ndodhen në Dioqezën tonë, ku fëmijët edukohen falë bujarisë dhe gadishmërisë ...

Lexo më shumë
12